Ga naar de inhoud

Bewoners naar rechter als Amsterdam overtoerisme niet verder bestrijdt

“In 2021 werd op initiatief van bewoners een voorstel in de Amsterdamse gemeenteraad aangenomen: maximaal 20 miljoen toeristen per jaar, en als het er meer worden, moet het stadsbestuur ingrijpen. Drie jaar later voelen de initiatiefnemers zich bestolen” schrijft David Hielkema op 9 juli in Het Parool.

“Als de stad geen andere maatregelen wil of kan nemen om overnachtingen omlaag te krijgen, moet de gemeente de toeristenbelasting verhogen, jaarlijks met 6 procent. … Met het opgehaalde geld kan Amsterdam vervolgens toeristenwinkels opkopen en zo kan daar geïnvesteerd worden in de leefbaarheid.”

Lees het hele artikel hier.

Een paar dagen later stak de raad een middelvinger op: “wel sympathie tonen en het allemaal vreselijk vinden, maar daar verder vooral abstract over filosoferen.” schrijft David Hielkema.