Ga naar de inhoud

Venetië voert omstreden toegangsticket in: ‘Welkom in Veniceland’

“Dagjesmensen moeten op piekdagen een toegangsticket voor Venetië kopen. Een experiment in de strijd tegen het massatoerisme, waarover experts zo hun twijfels hebben. Inwoners zien het als een ‘ongelukkige komedie’, die van hun stad pas echt een pretpark maakt.

Het entreesysteem — een wereldwijde primeur — roept juist verwarring op, vindt Jan van der Borg, hoogleraar toerisme in Venetië en Leuven. Het hangt aan elkaar van uitzonderingen.”

Lees verder in het fd

“‘Venetië kan een duurzaam en toekomstbestendig voorbeeld worden voor alle Europese steden die met dezelfde problematiek kampen, maar dan moeten we wel de juiste keuzes maken en verantwoordelijkheid nemen.” Stephanie Pander reisde van Amsterdam naar Venetië, Rome en andere toeristische hoofdsteden.