Ga naar de inhoud

De Nieuwendijk wil er ook weer voor de Amsterdammer zijn

“Aan klompensloffen en wietprullaria geen gebrek, maar de Nieuwendijk wil er ook weer voor de Amsterdammer zijn” schrijft Hannah Stöve op 30 maart in Het Parool.

Amélie Strens, voorzitter van stadsdeel Centrum, presenteert de plannen. “De Nieuwendijk heeft te maken met problemen die in de hele stad spelen, maar hier komt wel heel veel samen. Om de winkels diverser te krijgen, is ze bijvoorbeeld afhankelijk van de vastgoedeigenaren die grotendeels zelf mogen bepalen aan wie ze hun pand verhuren. En er moet nóg meer worden schoongemaakt.

Een andere grote wens is dat er meer mensen gaan wonen op de Nieuwendijk. Dat kan, want er staan hier en daar al jaren woningen boven winkels leeg. We gaan letterlijk pand voor pand af om met de eigenaars te bespreken of we die woningen kunnen ontsluiten.”

Lees het hele artikel, waarin ook banketbakker Maikel van der Linde en voorzitter van de ondernemersvereniging Quinta Witzel aan het woord komen hier.

.